7 manieren om heerlijk buiten te sporten

Met het aanhoudende lekkere weer is het tijd om je workout buiten te doen met deze geweldige outdoor workout ideeën. We hebben tips om je workout in een oogwenk voorbij te laten gaan, of je nu kracht, cardio-uitbarstingen of een vriend gebruikt om je uit te dagen.

Of je nu het gemak van de meren van Friesland hebt om te wandelen of kanoën, of het vermogen om te rennen of fietsen door de heuvels van Limburg, er zijn genoeg manieren om je outdoor workout te mixen.

Probeer de volgende vijf kilometer te hardlopen of te wandelen met krachtbewegingen na elke kilometer, zoek een grote trap op je plaatselijke middelbare school of pak een vriend voor extra motivatie. Ongeacht wat je uitprobeert, we beloven dat het je training leuk en snel zal maken.

 1. Neem de trap
  We bedoelen niet alleen op weg naar het werk of naar je appartement, maar probeer eens verschillende trappen te nemen in een park bij jou in de buurt tijdens je volgende rondje hardlopen. Begin met 10 vluchten (joggen, lopen naar beneden) en verhoog het vanaf daar.
 2. Voer het op
  Een bankje in het park is de perfecte tool voor een reeks step-ups, lunges of squats met één been. Doe drie sets van 15 herhalingen per been voor een geweldige verbranding.
 3. Ga naar de heuvels
  Platte runs houden je hartslag relatief stabiel, maar als je een snelle boost zoekt, zoek dan een heuvel bij je in de buurt (30 seconden naar boven werkt goed) en ren snel naar boven en loop naar beneden of jog langzaam naar beneden. Herhaal dit een paar keer.
 4. Zoek het zand
  Hoewel strandvakanties natuurlijk zijn om te ontspannen, kun je hier ook een hele leuke workout doen. Of als je het geluk hebt om aan het strand te wonen, kun je een stuk van je rondje hardlopen op het strand doen. Het diepe zand draagt ​​bij tot extra weerstand; we beloven dat je het snel zult voelen!
 5. Het lichaamsgewicht is je vriend
  Soms is er niets eenvoudiger en effectiever dan het gewicht van je lichaam te gebruiken voor een aantal krachtige workouts. Onze favorieten zijn onder andere squats, push-ups, tricep dips, lunges en calf raises.
 6. Sprint het uit
  Heb je geen heuvels, zand of trappen bij je in de buurt? Voer gewoon je tempo op en neem sprintintervallen op bij je volgende run. Zorg dat je tijd opneemt om te rusten!
 7. Bel een vriend
  Er gaat niets boven een beetje competitie om de intensiteit van je training te verhogen. Bel een vriend op voor je volgende run en daag elkaar uit met dingen als sprintintervallen en lichaamsgewichtoefeningen.