Acupunctuur bij behandeling van stress

Chinese acupunctuur bij acupunctuur Amsterdam kan zowel bij fysieke als geestelijke gezondheidsproblemen ingezet worden. Het is een ondersteuning voor de reguliere behandelwijzen. Het kan ook ingezet worden als ondersteuning bij de behandeling van stress. Stress is iets waar iedereen te make mee heeft. Stress is gezond tot een bepaald punt. Gezonde stress heb je dan ook nodig om goed te functioneren. Te veel stress kan echter schadelijk zijn. Chronische stress kan onder andere leiden tot hartritmestoornissen, angststoornissen, depressie en een burn-out. Dit komt doordat er te veel stresshormonen zijn in het lichaam die niet verwerkt kunnen worden.

Hoe helpt acupunctuur bij stress?

Bij stress is er sprake van een onbalans in het lichaam. Hierdoor ontstaan gevoelens van prikkelbaarheid, vermoeidheid en slapeloosheid. Acupunctuur bij acupunctuur Amstelveen heeft als doel om het lichaam weer in balans te brengen. Hoeveel sessies er nodig zijn om dit te bereiken verschilt per persoon. Elk persoon heeft namelijk een ander stressniveau. Bovendien is het ook van belang hoe lang iemand al last heeft van deze klachten. Stress kan immers zowel mentale als fysieke klachten met zich meebrengen. Daarom moet je snel actie ondernemen.

Het verminderen van stress

Uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat acupunctuur stress verminderd. Dit komt doordat acupunctuur het cortisolniveau verlaagt. Wanneer er te veel stresshormonen worden aangemaakt kunnen deze niet verwerkt worden. Daarom is het van belang dat er geen overmatige productie van stresshormonen plaatsvindt. Wanneer het cortisolniveau in orde is, kan het lichaam zich beter focussen op andere processen in het lichaam. Hierdoor zal alles soepeler gaan lopen. Dit zal er onder andere toe leiden dat je s ’nachts beter kunt slapen. Dit leidt natuurlijk tot voldoende rust. Acupunctuur wordt bovendien vaak gebruikt als ondersteuning bij het behandelen van stress.

Waarom gebruik maken van acupunctuur?

Om het lichaam weer in evenwicht te brengen wordt er gebruik gemaakt van dunne naalden. Deze worden op acupunctuurpunten in de huid aangebracht. Er wordt gebruik gemaakt van naalden, maar deze doen geen pijn. Acupunctuursessies zorgen voor ontspanning. De naalden hebben natuurlijk hun eigen effecten. Maar een sessie zelf zorgt bij de patiënt ook voor ontspanning. Tijdens de behandeling rust een patiënt namelijk tot 30 minuten. Acupunctuur is een methode waarbij er geen gebruik wordt gemaakt van medicijnen. Je hoeft je bij de behandeling dus geen zorgen te maken over eventuele bijwerkingen. Acupunctuur zorgt ervoor dat het lichaam de kracht krijgt om zichzelf te herstellen. Wanneer het lichaam te maken krijgt met ontstekingen kan het door acupunctuur de pijn verminderen.