drie super gezonde groentes!

Naast afvallen zijn we natuurlijk ook bezig met onze gezondheid, daarom een lijstje met drie super gezonde groentes die je eigenlijk regelmatig zou moeten eten!

Allereerst, broccoli!

Een bekende groente in Nederland maar daarom niet minder gezond. Je kan hem zowel rauw als gekookt eten en in de beide vormen is het een prima bron van vitamine E en diverse antioxidanten. Met ook nog eens een flinke boost kalium en fosfor een prima derde plek. Het koken van broccoli is niet moeilijk.

Bah Spruitjes…

Niet iedereen is weg van deze groente maar het is wel een erg gezonde bron van voedingsstoffen. Rijk aan vezels, vitamine B6, foliumzuur, kalium en fosfor. Daarnaast ook nog eens selenium… wat wil je nog meer. Dus van van die bah en ha! De kooktijd van spuitjes is ongeveer 10 tot 12 minuten dus ook nog eens snel klaar!

Popeye’s favoriet, spinazie

Elke groente heeft zijn eigen plussen en minnen maar spinazie steekt er toch wel met kop en schouders bovenuit. Deze ultra groene groente is een winnaar in elke linie. Gekookt of ongekookt kan je hem eten en bron van de volgende stoffen: bètacaroteen, vitamine B1, vitamine B2, vitamine E, foliumzuur, kalium, calcium, magnesium, ijzer en zink, en bevat daarnaast nog eens bovengemiddelde hoeveelheden vitamine B6 en fosfor. Een alleskunnder onder de groente en daarmee een die zeker niet mag ontbreken in deze lijst!