Waarom thee drinken?

Na water zijn thee en koffie de meest geliefde dranken over de hele wereld! Of je nu ’s ochtends eerst van iets wilt genieten en nippen of wilt proberen die inzinking halverwege de avond te doorbreken, beide dranken geven je meteen een ijver van frisheid en die volledige herstart.

Als je regelmatig thee en koffie drinkt, ben je misschien een verslaafde, maar wist je dat beide ook tal van voordelen hebben? Lees verder voor meer informatie! Een leuk thee pakket bestellen? Bekijk eens het Ki Thee pakket!

Bestrijding van vrije radicalen

Ons lichaam maakt vrije radicalen aan als het specifiek voedsel omzet in energie. Deze chemicaliën kunnen de lichaamscellen beschadigen en verschillende ziekten en aandoeningen veroorzaken. Zowel thee als koffie helpen bij het produceren van antioxidanten die deze vrije radicalen helpen bestrijden.

Ziekte van Parkinson

De cafeïne in zowel thee als koffie helpt het menselijk lichaam te beschermen tegen de ziekte van Parkinson. Studies hebben ook aangetoond dat cafeïne niet alleen de hersenen beschermt, maar ook helpt bij het identificeren van de vroege tekenen van deze hersenaandoening.

Beheersing van diabetes

Diabetes is een ernstige gezondheidstoestand die de oorzaak wordt van tal van andere aandoeningen. Hoewel het onder controle krijgen van de bloedsuikerspiegel een gigantische taak is, kan de nederige kop thee of koffie in feite een cruciale rol spelen bij het beheersen ervan. Koffie zit boordevol antioxidanten die helpen om de bloedsuikerspiegel onder controle te houden, en de antioxidanten in thee kunnen het lichaam zelfs helpen om de suiker in het bloed beter te verwerken.

Leverziekten

De lever is een orgaan waarvan bekend is dat het enorm baat heeft bij koffie. Regelmatige koffieconsumptie helpt leveraandoeningen zoals leverkanker, levercirrose en andere chronische leveraandoeningen op afstand te houden.